Встановлення намету в малюнках та схемах

В інтернеті можна знайти багато інформації про те, як встановити намет. Звичайно ж, краще, якщо інструкція по встановленню намету представлена не у вигляді тексту, а у вигляді малюнку. Декілька таких малюнків я наводжу нижче.

Встановлення намету

Подивимося малюнки. На мою думку, на них схема встановлення намету представлена досить наочно. На першому малюнку показано, як встановити туристичний намет одного з найбільш популярних типів – з двома входами та двома тамбурами, двома основними дугами та третьою маленькою дугою, що утворює козирки над входами.

Встановлення намету в малюнках та схемах

На другому малюнку зображено встановлення туристичного намету іншої конструкції – з одним великим тамбуром (варіант, наближений до кемпінгових наметів).

Встановлення кемпінгового намету

Як встановити намет із тамбуром, який тримається на власній дузі каркасу, показано на третьому малюнку.

Схема, що допомагає зібрати намет із тамбуром

Як бачимо, третій малюнок також включає покроковий опис процесу встановлення. Проте, як на мене, частину першого пункту («закріпити кілочками») потрібно виконувати не відразу, а пізніше.

Спочатку необхідно пристебнути дві довгі дуги до внутрішньої частини намету (так званої спальні). Це простіше зробити, якщо кути намету ще не прикріплені кілочками. Потім потрібно залізти в намет і покататися по його підлозі. Якщо ви не відчули ніяких каменів, горбів та нерівностей, можна встромляти кілочки в кути намету та продовжувати встановлення. В іншому випадку ви можете просто підняти частково зібраний намет і перенести його на інше місце.

На всіх трьох малюнках зображено найпоширеніший варіант кріплення каркаса: до дуг намету кріпиться спальня, а тент накидається зверху. Кріплення спальні до дуг здійснюється за допомогою пластмасових гачків.

Дещо рідше зустрічається й інший варіант: до дуг кріпиться тент намету, а спальня підвішується знизу під тент. В даному випадку можна взагалі не відчіплювати спальню від тенту. У такому разі намет встановлюється швидше та простіше, ніж у першому варіанті.

Також є варіант, коли дуги кріпляться до спальні не за допомогою гачків, а за рахунок просовування дуги в довгу кишеню. Саме таку конструкцію має мій намет.

Намет із кишенями для дуг
Я витрушую сміття зі свого намету. Добре видно довгі кишені з дугами.

Якщо така конструкція є грамотно реалізованою (використовується слизька тканина та алюмінієві, а не фібергласові, дуги), то намет ставиться швидше, ніж при використанні гачків. В іншому випадку без неприємних емоцій при встановленні не обійтися.

Сподіваюся, наведені тут малюнки та мої поради підкажуть вам, як правильно встановити намет. Ну а якщо все ж таки щось залишилося вам незрозумілим, ставте запитання в коментарях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Немає коментарів
Дописати коментар

У розділі "Коментувати як:" виберіть один з варіантів: а) "Анонімно", б) "Ім'я / URL-адреса" (URL-адресу вказувати не обов'язково), в) обліковий запис Google (тоді ви зможете отримувати на пошту повідомлення про нові коментарі, якщо поставите галку "Сповіщати мене").