Намет з одним тамбуром чи з двома тамбурами: що краще?

Якщо ми вибираємо собі намет, то мимоволі нам доводиться зіткнутися з безліччю моделей, що відрізняються одна від одної конструкцією. І один із важливих моментів нашого вибору стосуватиметься тамбуру намету. Те, що туристичний намет повинен мати тамбур (бажано не дуже маленький), зрозуміло начебто всім. Питання полягає в іншому. Що краще: намет з одним тамбуром чи з двома тамбурами?

Намет з одним тамбуром
Намет з одним тамбуром

Намет з двома тамбурами
Намет з двома тамбурами

Моделі наметів як з одним, так і з двома тамбурами широко поширені та користуються заслуженою популярністю серед туристів по всьому світу. Це говорить про те, що кожен варіант має переваги. Їх ми зараз і розглянемо.

Переваги використання намету з одним тамбуром:
  • трохи менша вага намету (на 200-300 г)
  • нижча ціна

Переваги використання намету з двома тамбурами:
  • більше місця для речей
  • значно краща вентиляція
  • можливість використовувати кожен з тамбурів по-різному

Тут необхідно зробити пояснення, оскільки переваги намету з двома тамбурами не для всіх є очевидними. Розглянемо кожен пункт по порядку.

Тамбури – місце для речей


Під час ночівлі туристи зазвичай частину речей кладуть у тамбур, а іншу частину – до спальні. Використання двох тамбурів дозволяє розмістити в них набагато більше речей, ніж в одному. Таким чином кількість речей, які ми кладемо в спальню, зводиться до мінімуму, забезпечуючи нам більше простору і комфорту в спальному приміщенні.

Два тамбури покращують вентиляцію


Кожен намет у верхній частині має вентиляційні вікна (найчастіше невеликі). У холодну пору року їх, як правило, достатньо. У теплу (а особливо в спекотну) пору року також застосовується вентиляція через відкритий вхід намету (або закритий на москітну сітку). В такому випадку два виходи, розташовані один навпроти одного, значно покращують вентиляцію, дозволяючи наметові продуватися наскрізь.

По-перше, це дуже допомагає під час спеки. Посидьте спекотним сонячним літом у наметі з одним входом та з двома входами (звичайно, розстебнутими), і ви відчуєте різницю.

По-друге, вологий намет з двома входами простіше сушити. Достатньо розстебнути обидва входи та дати намету годину постояти на сонці. Ті ж, у кого намет має один вхід, змушені знімати з нього тент і сушити внутрішню та зовнішню частини намету окремо.

Використання кожного тамбуру для різних цілей


Наявність двох тамбурів дозволяє використовувати кожний тамбур по-різному. Наприклад, якщо в наметі ночують дві людини, то кожен із них може користуватися своїм входом та своїм тамбуром для зберігання власних речей. А можна вчинити навпаки: один тамбур використовувати виключно для входу-виходу, а другий – для зберігання речей, вщент забивши його спорядженням.

Таким чином, намет з двома тамбурами має більше переваг, ніж намет з одним тамбуром. Однак для тих туристів, які прагнуть мінімальної ваги спорядження або ж при купівлі намету хочуть заощадити трохи грошей, намет з одним тамбуром буде найкращим варіантом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Немає коментарів
Дописати коментар

У розділі "Коментувати як:" виберіть один з варіантів: а) "Анонімно", б) "Ім'я / URL-адреса" (URL-адресу вказувати не обов'язково), в) обліковий запис Google (тоді ви зможете отримувати на пошту повідомлення про нові коментарі, якщо поставите галку "Сповіщати мене").