Карти для Android та iOS: для додатків OsmAnd, Locus Map, Guru Maps, AlpineQuest, MilChat, Ukrop

Тут ви можете безкоштовно завантажити топографічні карти для Андроїд, сумісні з такими додатками, як OsmAnd, Locus Map, AlpineQuest, Guru Maps, MilChat, Ukrop (не виключено, що і з деякими іншими). Також можна використовувати ці карти для iOS (iPhone, iPad), якщо встановити додатки Guru Maps або OsmAnd.

Карти для Android та iOS: для додатків OsmAnd, Locus Map, Guru Maps, AlpineQuest, MilChat, Ukrop

Це – офлайн-карти, тому для їх використання інтернет абсолютно не потрібен. Вони є растровими та виконані у вигляді файлу з розширенням .sqlitedb.

Для використання карт на вашому смартфоні або планшеті має бути встановлений один із перелічених вище додатків для Android або iOS. Після завантаження карту потрібно скопіювати на ваш мобільний пристрій і помістити у відповідну папку (кожний додаток має свою власну папку для зберігання карт). Далі запускаємо додаток, після чого заходимо у його меню та вмикаємо потрібну нам карту.

Увага! Якщо карта не хоче завантажуватись на ваш телефон, спробуйте її завантажити на комп'ютер, а потім перекинути на телефон через USB-кабель або іншим способом.

Якщо ви користуєтесь додатком OsmAnd, то докладну інструкцію щодо підключення карт, які ви завантажили звідси, можна прочитати тут.

Якщо ви користуєтесь додатком Locus Map, то докладну інструкцію з налаштування додатку та підключення карт ви можете прочитати тут.

Зверніть увагу, що деякі з цих карт починають працювати тільки з масштабів 10-11, а на більш дрібних масштабах вони не відображаються. Не полінуйтеся збільшити масштаб!


КАРТИ УКРАЇНИ (ОБЛАСТІ, РЕГІОНИ)

Топографічні карти масштабу 1:100000 (Генштаб СРСР):

КАРПАТИ

Топографічні карти масштабу 1: 50000 (Генштаб СРСР):

Туристичні карти масштабу 1:50000:


ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ

Топографічна карта масштабу 1:50000 (Генштаб СРСР)


ТУРЕЧЧИНА

Топографічна карта масштабу 1:200000 (Генштаб СРСР)


ВЕКТОРНІ КАРТИ ДЛЯ ANDROID

Карти для OsmAnd:

Карти для Locus Map, OruxMaps, MilChat, Ukrop:
2 коментарі
Анонім сказав...

А чи можна один файл карти використовувати одночасно двома додатками ? Наприклад міл чат і локус паралельно ?

Андрій Лунячек сказав...

Річ у тому, що деякі додатки потребують розміщення файлу в певній папці, а деякі дозволяють використовувати довільну папку. Locus Map потребує розміщення растрових офлайн-карт у папці Locus/maps. Що стосується MilChat, наскільки я пам'ятаю, він дозволяє вибрати будь-яку папку. В тому числі, можна вибрати і папку Locus/maps, де у вас вже лежить певний файл карти. Але у випадку з MilChat мені здалося, що після того, як вказати йому на файл карти, він його імпортує, тобто завантажує кудись у свою папку.

Дописати коментар

У розділі "Коментувати як:" виберіть один з варіантів: а) "Анонімно", б) "Ім'я / URL-адреса" (URL-адресу вказувати не обов'язково), в) обліковий запис Google (тоді ви зможете отримувати на пошту повідомлення про нові коментарі, якщо поставите галку "Сповіщати мене").